Προσοχή! Τα πάντα είναι σε δοκιμαστική φάση!

Ποιοί είμαστε

Το Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2009 πραγματοποιήθηκε συνάντηση/συζήτηση της ομάδας που σχηματίστηκε έξω από την Βουλή, στην Εξέγερση του Δεκεμβρίου. Την επομένη Παρασκευή, 27 του μηνός, ενημερώθηκαν και συνεισέφεραν τις απόψεις τους και όσοι άλλοι από μας δεν ήταν παρόντες στην συνάντηση της 21/02.

Είμαστε μια ετερόκλητη συνάντηση ελεύθερων πολιτών, έκαστος με τα δικά του πιστεύω και θέλω, που όμως θεωρούμε βασικώτερα αυτά που μας ενώνουν, από αυτά που μας χωρίζουν.

Πιστεύουμε στην πολιτεία. Στην ελεύθερη, δηλαδή, χωρίς εξουσιασμό και καταναγκασμό, σύμπραξη, συμφωνία και αυτοοργάνωση πολιτών.

Πιστεύουμε ότι ένα πολίτευμα που βασίζεται σε «αντιπροσώπους του έθνους» και όχι στην έκφραση και την άμεση απόφαση των ίδιων των πολιτών για τα θέματα που αφορούν στους ίδιους, δεν έχει κανένα δικαίωμα να αυτοαποκαλείται «δημοκρατία».

Πιστεύουμε ότι το κράτος είναι ολιγαρχικό και μας επιβάλλεται με ωμή φυσική βία (αναίτια και αυθαίρετη αστυνομική καταστολή), αλλά και με πιό βαριά, ύπουλη, ψυχαναγκαστική βία: κατευθυνόμενα ΜΜΕ, κατευθυνόμενη εκπαίδευση (αντί Παιδείας), δράση του παρακράτους με τις ευλογίες του επισήμου κράτους.

Πιστεύουμε στους ανθρώπους και όχι στις ιδεολογίες. Καμμιά ιδεολογία, πεποίθηση ή κομματική γραμμή δεν μπαίνει ανάμεσά μας, άσχετα αν είναι σεβαστή και συζητήσιμη. Δρούμε ως άνθρωποι, αντί να περιχαρακωνόμαστε σαν οπαδοί.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε την έκδοση ενός μηνιαίου πολιτικού περιοδικού, που θα λειτουργεί με όρους fanzine: ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει στέλνοντας κείμενα (πολιτικές αναλύσεις, λογοτεχνικά πεζά ή ποιήματα, γνώμες/σκέψεις/απόψεις) ή εικόνες (φωτογραφίες, σκίτσα και ό,τι άλλο εικαστικό), πάντα με πολιτικό μήνυμα.

Το fanzine αυτό θα είναι ανοιχτό σε όλα τα πολιτικά κινήματα αγωνίζονται κοντά στις ίδιες γραμμές και στα οποία κι εμείς συμμετέχουμε. Μαζί με το blog και τον διαδικτυακό σταθμό, φιλοδοξούμε να οργανωθεί ένα ελεύθερο δίκτυο καθαρής αντιολιγαρχικής ενημέρωσης.

Οικονομικά θα στηριχτούμε στην ελεύθερη υποστήριξη από όλους μας. Η διανομή του fanzine θα γίνεται από εμάς τους ίδιους, σε κεντρικά σημεία, καθώς και θα ανεβαίνει και στο blog σε μορφή έτοιμη για εκτύπωση, προκειμένου να το αναπαράγει όποιος άλλος επιθυμεί και να το διανείμει ελεύθερα.

Χρησιμοποιούμε μόνο πρώτο πληθυντικό, γιατί απευθυνόμαστε όλοι προς όλους.

Καλή Λευτεριά.

Οι «Έξω από την Βουλή».